ΣΧΕΤΙΚΑ

Η οικογενειακή επιχείρηση Μέλι Λάκμος ξεκινά περίπου το 1950 και δραστηριοποιείται αρχικά στα ορεινά της Πίνδου, κοντά στο όρος Λάκμος.  Ο πρώτος μελισσοκόμος και «δάσκαλος» της τέχνης στην οικογένεια, ήταν ο παππούς μας Βασίλης Σ. Λεβέντης.  Αρχικά, η επιχείρηση περιορίζονταν σε ένα μικρό μελισσοκομείο, το οποίο κατά τους θερινούς μήνες εγκαθίστανται στο ορεινό χωριό, Χαλίκι Ασπροποτάμου, ενώ τον χειμώνα μετακινούνταν στα πεδινά του θεσσαλικού κάμπου. Στη συνέχεια, την επιχείρηση ανέλαβε ο Στέργιος Β. Λεβέντης και η σύζυγός του Παρασκευή, οι οποίοι προσπάθησαν και με κόπο αλλά κινητήριο δύναμη την  αγάπη για τη φύση και τη μέλισσα κατάφεραν να αυξήσουν και να εξέλιξουν την επιχείρηση.

Σήμερα, την οικογενειακή επιχείρηση έχουν αναλάβει κατά κύριο λόγο ο γιος τους Βασίλης με σπουδές στην γεωπονία και κύριο επάγγελμα τη μελισσοκομία και η κόρη τους Ιουλία, τοπογράφος μηχανικός.

Η μελισσοκομία είναι τέχνη ιδιαίτερη και απαιτητική, η μέλισσα απαιτεί πίστη, υπομονή και συνεχή φροντίδα και αυτό είναι ότι προσπαθούμε να μάθουμε από τους γονείς μας και πιστά να μεταφέρουμε στις επόμενες γενιές.

Η Λάκμος αποτελείται από περίπου 1000 μελισσοσμήνη, τα οποία ανάλογα με την ανθοφορία και τη δυναμική του σμήνους, μετακινούνται σε μελισσοκομία σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος (π.χ. Πίνδος, Θάσος, Χαλκιδική,Τρίκαλά και Άρτα). Οι κύριες εγκαταστάσεις της επιχείρησης βρίσκονται στο Χαλίκι Ασπροποτάμου, στη Θάσο και στα Ρόγγια Τρικάλων.